дом Общество Помощно игрище и тренировъчна зала ще се изградят с първите 3 000...

Помощно игрище и тренировъчна зала ще се изградят с първите 3 000 000 за нов стадион

0
ДЯЛ

Първият транш от 3 000 000 лева, които държавата отпусна за изграждане на нов градски стадион в Шумен, ще бъдат използване за изграждане на помощно игрище и тренировъчна зала. Това каза за 24shumen.com кметът Любомир Христов. „Двата обекта са част от идейния проект за реконструкция на стадион „Панайот Волов“. Около 27 000 000 лева ще са нужни за съоръжението, показват количествено-стойностните сметки за строителните дейности. Изчакахме да видим каква ще е общата сума, която ще получим. Началото на епидемията с COVID-19 осуети първоначалните ни планове. Така направихме разчет за получените вече 3 000 000 лева“, обясни кметът Любомир Христов.
С парите ще се изгради помощно игрище с изкуствена настилка в страни от основния стадион и тренировъчна зала с площ около 600 квадратни метра. При услови, че средствата са достатъчни ще се направи паркинга и евентуално стълбите на стадиона.
През февруари правителството отпусна първите 3 000 000 лева за реконструкцията на стадиона. През март премиерът Бойко Борисов посети Шумен и обеща, че ще бъдат преведени още средства без да посочва точни срокове. Ден по-късно обаче в страната бе обявено извънредно положение заради коронавируса и до момента други средства не са превеждани.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСимфониета – Шумен закрива сезона с концерт на открито
Следваща статияКонституционният съд реши: Президентът не може да бъде разследван

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here