дом Общество Получени са първите 3 000 000 лева за реконструкция на стадиона в...

Получени са първите 3 000 000 лева за реконструкция на стадиона в Шумен

0
ДЯЛ

Първите 3 000 000 лева за реконструкция на стадиона в Шумен вече са преведени на сметката на Общината. Това обяви днес на брифинг кметът Любомир Христов. Той уточни, че поради извънредната ситуация с коронавируса у нас за момента не са предприети дейности по ремонта.
Припомняме, че при посещението си в Шумен на 7 март премиерът Бойко Борисов обеща да се отпуснат средства за цялостен ремонт на спортното съоръжение. Идейният проект за стадиона бе представен публично през септември миналата година.
В момента обаче преведената сума остава в сметката на Общината и в настоящата ситуация няма да се предприемат строителни дейности. „Реално не знаем какво да правим с парите Ако съборим трибуните и други пари не бъдат преведени, ще останем без ограда. В това положение не може да започнем и обновяване на терена“, коментира Любомир Христов. Той вече е разговарял с финансовия министър Владислав Горанов за допълнителната сума, но ще се наложи да се изчака да отмине кризата с коронавируса.
Не е ясна и общата стойност на реконструкцията. Според зам.-кмета Боян Тодоров са нужни около 25 000 000 лева.
Едва при потвърдено финансиране Общината може да обяви обществена поръчка за ремонтните дейности. „Надяваме се, че решение за финансирането ще има в най-скоро време“, обясни още Боян Тодоров.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗапочна обследване на дълбоководните кладенци край Шумен
Следваща статияБорисов: От 1 юни без 14-дневна карантина при пътуване в Гърция и Сърбия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here