дом Общество Половин метър е дълга бюлетината за общински съветници в Шумен

Половин метър е дълга бюлетината за общински съветници в Шумен

0
ДЯЛ

Половин метър е дължината на бюлетината за общински съветници в Шумен за местните избори на 27 октомври. Любопитния факт обяви за 24shumen.com говорителят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Шумен Дилян Нанев. „Като цяло тази година бюлетините са доста дълги. Най-голямата, е за общински съветници. Дължината й е колкото два листа формат А4“, обясни Нанев и добави, че образци са публикувани на сайта на ОИК-Шумен.
„За първи път квадратче „Не подкрепям“ никого ще имат бюлетините за избор на кметове и общински съветници“, информира още Нанев. Той уточни, че гражданите, които изберат „Не подкрепям никого“ посочват, че не желаят техния вот да се разпределя пропорционално за някоя партия.
За вота на 27 октомври за кмет на община Шумен и общински съветници ще бъдат отпечатани 200 800 бюлетини. Около 5 000 е техният брой за 15 села на общината, където ще избират кмет.
На 16, 21 и 23 октомври от 18 часа в зала „Проф. Венета Вичева“ ще се проведат обученията на членовете на секционни избирателни комисии.
Дилян Нанев напомни, че на 12 октомври изтича срокът за подаване на документи за гласуване в друго населено място, както и за подаване на заявления за сформиране на подвижна избирателна секция за хора с увреждания. До 19 октомври се подават заявления за отстраняване на грешки в избирателните списъци.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщо 10 станаха арестуваните при акцията във Ветово, иззети са 6 автомобила, 400 грама тротил и SIM карти
Следваща статияВъвеждат временен режим на движение по ул. „Цвята Кънчева“ в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here