дом Култура Поклонническо пътуване и тази година до манастири в Украйна

Поклонническо пътуване и тази година до манастири в Украйна

2
ДЯЛ

За поредна година отец Красимир Капитанов, председател на църковното настоятелство на храм „СВ.Св. Три светители“ в Шумен организира поклонническо пътуване до известните манастири в Украйна – Почаевски и Киевско-Печорската лавра. Удобният транспорт осигуряват представители на местния бизнес.
Поклонническата група ще тръгне на 23 август в 9.00 часа от паркинга на Лидл.
Пристигане в Погачаевската лавра на следващия ден, около 9.00 обяд.
Ето и програмата:
25.08.2019 – Ранна св. Литургия, поклонение пред чудотворната икона на Св. Богородица Почаевска, която се спуска от върха на иконостаса след богослужението. Посещение на пещерния храм в Лаврата и поклонение пред мощите на св. Йов и св. Амфилогий Почаевски, чудотворци. Посещение на Аязмо, посветено на св. Анна, майка на Св.Богородица. Посещение на скита „Св.Троица“, поклонение пред мощите на Св.Серафим Саровски – чудотворец. Поклонение пред кръста на св. Никита, Посещение на кладенеца, изкопан от св. Амфилохий.
26.08.2019 г. – Св.Литургия. Отпътуване за св. Киевско-Печорска лавра. Пристигане, настаняване и вечеря.
27.08.2019 г. – Св.Литургия. Закуска. Поклонение пред 122 ковчега с нетленни мощи. Лично време за всеки поклонник. Вечерно богослужение – 18. 00 часа в Лаврата в чест на нейния престолен празник – Св. Успение Богородично. Вечеря.
28.08.2019 – 9.00 часа Св.Литургия на открито пред Успенския храм. Празничен обяд. Посещение на св. Китаевската и св. Голосеевска пустиня. Поклонение пред мощите на св. Теофил и Доситея Кетаевски – чудотворци. Посещение на Йонинския манастир и поклонение пред мощите на св. Йона Киевски. Свободно време и вечеря.
29.08.2019 – Свободен ден за разглеждане на града и покупки в манастирските магазини.
30.08.2019 – отпътуване за България.
Според традицията в манастирите в Украйна, всички жени трябва да са облечени в подходящо облекло – прилична дължина рокли, поли, блузи с ръкав и кърпи за глава.
За потапяне в св. Източник на св. Анна е желателно жените да предвидят дълги рокли или нощници.
Тел. за връзка – 0895 728 775, отец Красимир и 0889 836 745 Михаил Гърков.
Снимка: bg.wikipedia.org
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлънчево с температури над 30 градуса
Следваща статияНапусна ни Буги Барабата

2 КОМЕНТАРИ

  1. Удобния транспорт дето го осигуряват представителите на местния бизнес сиреч шефката на Пестицид, безплатен ли е за простосмъртни?

    • А връзката на поп Красимир с украинската „църковна“ мафия известна ли ви е?
      Приятели от Киев всяка година ме информират за това. Една от причините да ходи там всяка година. Келепир и далавера. Вие му мислете.
      „Църковната“ украинска мафия даряваше за църквата ви шуменци на „Кристал“, а въпросният „местен бизнес“ в лицето на едната дама, знаем как се справя с конкуренцията с своя бранш. Аз съм омерзен и фалирал бизнесмен, който само ви предопреждава.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here