дом Наблюдател Подменят водопроводите в Мътница по нов метод – „тръба в тръба“

Подменят водопроводите в Мътница по нов метод – „тръба в тръба“

0
ДЯЛ
Снимката е илюстративна

Водопроводите по две улици в шуменския квартал „Мътница“ ще бъдат подменени по нов метод – „тръба в тръба“. Той представлява нарушаване на целостта на съществуващата тръба и на същото място се изтегля полиетиленова такава. По този начин не се налага да бъде разкопавана цялата улица и не се нарушава асфалтовото покритие.

Иновативният метод – „Тръба в тръба“

Според инж. Красимир Марков, управител на ВиК – Шумен, след подмяната ще намалеят загубите на вода и ще се предотврати нелегалното прикачване. По думите му, в квартала засега не са установени незаконни свързвания към ВиК инсталацията.

Предстои и частичното изпълнение на напора, там обаче ще бъде разкопано по традиционния метод, тъй като пътят няма асфалтово покритие, уточни инж. Марков.

До края на деня се очаква да бъде завършено прокарването на водопровода, но работата ще продължи и утре. Очаква се водоподаването да бъде възтановено в петък до 15 часа.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВелики Преслав ще бъде домакин на Международна конференция „Войната и мирът в Средновековна България“
Следваща статияAs when you are given having a finance essay, thats everything you have to do

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here