дом Политика Подкрепиха отпадането на таксите за предучилищните групи в община Шумен

Подкрепиха отпадането на таксите за предучилищните групи в община Шумен

0
ДЯЛ

Докладната записка с предложение таксите за детска градина за 5- и 6-годишните в община Шумен да отпаднат беше подкрепена единодушно от Постоянната комисия по „Просвета, образование и наука”. Промяната ще стане факт след като на заседанието на Общинския съвет в четвъртък бъдат гласувани промени в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Шумен.
Стандартът за издръжка на 5- и 6-годишните е увеличен на 174 лв. на дете на година с промяна в закона от ноември миналата година и министерско постановление. Той не покрива напълно оклада за храна, който е в размер 2 лв., обясни ресорният зам.-кмет Найден Косев. За целта в местния бюджет за 2021 г. са предвидени над 137 000 лв., необходими за дофинансиране на таксите на 1370 деца на 5 и 6 години, които посещават градините в община Шумен. Децата от най-големите групи, които останат в градините и през лятото, също няма да плащат такси, каза още Косев в отговор на въпрос на съветничката Живка Тонева.
Зам.-кметът по „Образование и култура” съобщи в аванс на членовете на Просветната комисия, че се предвижда окладът за хранене на децата от 1-ва до 4-та група в градините да се повиши от 2 лв., както е в момента, на до 2.50 лв. Увеличението ще бъде записано в общинския бюджет за 2021 г., който ще бъде приет от Общинския съвет през февруари.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗаведенията отварят на 1-ви март!
Следваща статияЛюбомир Христов: С общи усилия да помогнем на ТВ „Шумен” да излезе от затрудненото положение

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here