дом Общество Още 39 000 000 лева за програмата „Топъл обяд“

Още 39 000 000 лева за програмата „Топъл обяд“

0
ДЯЛ
Снимка: Община Върбица

„Програмата „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация“ e финансово обезпечена до края на годината. За целта осигуряваме 39 милиона лева, с което ще бъде помогнато на 60 000 уязвими граждани по програмата“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното редовно правителство заседание.
Министерският съвет прие решение, с което одобри изменение на Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане, като по този начин се увеличи бюджетът на програмата за настоящата година с 39 млн. лева. „Средствата ще бъдат използвани за изцяло нова операция „Топъл обяд“ в условията на пандемия COVID-19. Тя ще достигне до 60 000 лица, като основните групи са хора без доходи или с ниски доходи под линията на бедност, хората, поставени под карантина без доходи или с ниски доходи, и лица, които са обект на социално подпомагане. „Топлият обяд“ се осигурява от началото на годината“, информира министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.
Средствата по програмата се осигуряват по линия на инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията от кризата – „REACT-EU“. Допълнителният ресурс беше обезпечен от правителството през 2020 г., когато разреши Управляващият орган на оперативната програма предварително да договори отпускането на средствата.
24shumen.com
 

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Арена Шумен“ приема финалния турнир за купата на България по хандбал за мъже
Следваща статияПри съседите: Обвинен в убийство непълнолетен ще бъде под надзора на Детска педагогическа стая

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here