дом Политика Още 33-ма депутати от БСП на първа линия в борбата с Ковид,...

Още 33-ма депутати от БСП на първа линия в борбата с Ковид, сред тях и Корнелия Нинова

0
ДЯЛ
Снимка: bsp.bg

Още 33-ма депутати от БСП се включват като доброволци в преодоляването на кризата, предизвикана от COVID-19, съобщи на страницата си във Фейсбук лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова. Сред тях е и самата тя, пише bsp.bg.
Депутатите ще се присъединят към инициативата на тримата лекари-народни представители от левицата проф. Георги Михайлов, д-р Илиян Тимчев и д-р Десислав Тасков, които от миналия понеделник работят на доброволни начала в болниците в Свищов и Шумен, откъдето алармираха за краен недостиг на медици.
Доброволците от Парламентарната група на левицата ще се разпределят в три направления, според общото им решение.
По първото направление група депутати-социалисти влиза в болници и ковид отделения в цялата страна, поясни в поста си Корнелия Нинова.
Втора група от колегите им ще се включи в дейността на Районните здравни инспекции, а третата – в социалните служби.
„Част от колегите пожелаха да бъдат доброволци в здравни заведения и социални служби в избирателните си райони“, уточни Нинова.
Тя съобщи още, че депутатите-доброволци започват мисията си веднага след гласуването на алтернативния бюджет на БСП в Народното събрание.
Нинова се върна към активна работа в началото на тази седмица, след като пребори успешно заболяването и карантината й приключи, а днес вече се подготвя с колегите си да помогне за справяне със ситуацията като доброволец.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДо 18 януари посещаването на предучилищни групи става по желание на родителите
Следваща статияСиндикати и МС за минимална заплата от 650 лева догодина, работодателите отказват

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here