дом Здраве Още двама медицински специалисти с COVID-19 в Шуменско, има и заразен ученик

Още двама медицински специалисти с COVID-19 в Шуменско, има и заразен ученик

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Нови двама медицински специалисти в Шуменско са диагностицирани с COVID-19. Така общият брой на заразените достигна 45.
Още един ученик на 18 години от ПМГ „Нанчо Попович“ е с положителна проба за ковид. Това съобщиха от РЗИ в града.
Общо 45 са положителните за болестта вчера в Шуменско. Така общият брой на положителните проби в област Шумен вече е 554.
Направените PCR теста са 88.
По информация на изпълнителния директор на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов от изпратените вчера проби, на постъпили пациенти в болницата, 12 са положителни. Към днешна дата в лечебното заведение има настанени 68 пациенти с доказан COVID-19, от които двама в ОАИЛ. Няма нови случаи на положителни проби сред медицинския персонал на болницата. Днес изпращат за изследване нови 7 проби.
Новозаразените в Шумен от вчера са 36-има. От тях 23 са жени на възраст между 30 и 65 години и 16 мъже от 30 до 65 години. Положителна е пробата и на мъж на 53 години от Ивански.
Позитивни са и две жени на 46 и 60 години от Нови пазар. Установена с вируса е и жена на 60 години от Вълнари. Във Велики Преслав болестта е регистрирана при момиче на 18 години, позитивен е и мъж на 58 години от Драгоево.
С леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 175-има души. Излекуваните са 294-ма.
В област Шумен към момента 373 лица са поставени под домашна карантина.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПодменят водопровода по ул. „Бузлуджа“ в село Миланово
Следваща статияДжигит с „Фолксваген“ прелетя със 160 километра край пътна камера

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here