дом Здраве От прегледаните 236 жени в Шуменска област, всяка трета – с патология

От прегледаните 236 жени в Шуменска област, всяка трета – с патология

0
ДЯЛ

Почти всяка трета жена е с някакъв вид патология от прегледаните 236 жени в област Шумен. С преканцерози, кисти и туморни образования са диагностицирани 27 жени – тези тревожни резултати бяха изнесени след проведените през ноември безплатни профилактични и гинекологични прегледи. Бяха обхванати няколко населени места в общините Каолиново, Венец и Върбица.
Прегледите бяха извършени под личния патронаж на зам.-председателя на Народното събрание и шуменски депутат д-р Нигяр Джафер.
68 жени са насочени за допълнителни изследвания и диагностично уточняване. След тази задължителна процедура при някои от жените са предприети последващи действия – оперативно лечение, хормонални изследвания, консултация с други специалисти.
При друга час от от жените вече е извършено необходимото лечение в областна или университетска болница или в КОЦ – Шумен.
Целта на прегледите е да се повиши информираността на хората от скрининг и ранна диагностика в онкологичните заболявания.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗасияха коледните елхи в Шумен (снимки)
Следваща статияМВР със съвети за пътна безопасност през зимата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here