дом Криминале От началото на годината: 14 загинали във войната по пътищата в областта

От началото на годината: 14 загинали във войната по пътищата в областта

0
ДЯЛ
Жестоката катастрофа край Дибич, която отне живота на трима

261 са установените водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол през първите девет месеца на годината в Шуменско, съобщиха от полицията в Шумен.
От общо констатирани 30 129 нарушения по пътищата в областта, най-много са за скорост – 9475.
През първите девет месеца на 2017 година на територията на ОДМВР- Шумен са регистрирани 499 пътно транспортни произшествия. За същия отчетен период на миналата година произшествията са били 726. Тази година тежките пътни инциденти са 59, с 14 загинали и 64 ранени. През 2016 година тежките катастрофи са били 64, като в тях живота си са загубили 18 души, ранените са били 69. По време на проверките са установени 261 водачи, които са седнали да управляват моторно превозно средство след употреба на алкохол. С концентрация над 1, 2 промила са били 129 водачи, а с под 1, 2 промила са засечени 132. За неправилно спиране и паркиране са санкционирани 5092 водачи. За неизползване на обезопасителни колани или каски са съставени 1667 акта и 60 глоби с фиш. 1002 са управлявали технически неизправно моторно превозно средство. 2183 са били с нередовни пътни документи. През първите девет месеца на годината по пътищата в региона са установени 656 неправоспособни водачи. 657 са шофирали без задължително сключена застраховка „Гражданска отговорност“. 88 глоби с фиш и 6 акта са съставени на пешеходци след констатирани нарушения. За отнемане на предимство на пешеходец са санкционирани 34 водачи. Други 67 са установени да не спазват предимството на червен сигнал на светофара. 157 са ползвали мобилен телефон без хендсфри устройство докато шофират.
8141 водачи са установени да шофират с превишение на скоростта под 31 км/час от максимално позволената. 942 са нарушили ограничението на скоростта от 31 до 40 км/ час. Водачите, които са засечени да управляват със скорост от 41 до 50 км над максимално допустимата са 270. 122 са шофирали със скорост над 50 км/ час от максимално разрешената.
През месец юни мобилните камери са засекли водач на лек автомобил „Тойота“ със софийска регистрация, който се движил със 126 км/ час при разрешени 60. За нарушението му е съставен фиш в размер на 750 лева. Такава глоба е наложена и на водач на лек автомобил „Пежо“ със софийска регистрация, преминал през пътен участък с 125 км/ час при разрешени 60. Водач на „Мерцедес“ със софийска регистрация е установен да управлява със 121 км/ час при ограничение на скоростта от 60 км/ час. За нарушението му е наложена глоба с фиш, размера на която е 700 лева.
През юли „рекордът“ е поставен от водач на лек автомобил „Ауди“ с великотърновска регистрация, който бил засечен от мобилна камера да шофира с 128 км/ час при ограничение на скоростта 60 км/ час. Със 107 км/ час е бил установен да шофира водач на бус Мерцедес „Спринтер“с шуменска регистрация, с толкова се движил в участък с ограничение на скоростта 60 км/ час водач на лек автомобил „Хонда“ със софийска регистрация.
През месец август бил установен водач на лек автомобил „Шкода“ с добричка регистрация, който се движил със 110 км/ час в населено място, където ограничението на скоростта е 50 км/ час. Наложена му е глоба в размер на 750 лв., лишен е от правото да управлява мпс за срок от три месеца. Със скорост от 110 км/ час извън населено място, където ограничението на скоростта е 60 км/ час е установен водач на лек автомобил „Мерцедес“ с варненска регистрация.Със скорост от 106 км/ час при разрешени 60 км/ час през август е засечен водач на Мерцедес с великотърновска регистрация.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВокално студио „Стани звезда” заформя „Звезден Шумен купон”
Следваща статияПродължава масовото почистване на язовирните стени и корита (снимки)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here