дом Здраве Отменя се заповедта за носене на защитна маска на обществени места

Отменя се заповедта за носене на защитна маска на обществени места

0
ДЯЛ

Министърът на здравеопазването отмени точката от своя заповед, според която
българските граждани трябваше да ползват защитна маска на обществени открити и закрити места.
Мерките, които се предприемат от щаба и правителството и се реализарат в заповеди на Министерството на здравеопазването са насочени единствено към здравето на българските граждани и ограничението на Ковид-19.
Мярката за предпазна маска – правителството напълно го подкрепя. Обаче тъй като няма пълно обществено съгласие, току-що подписах заповед отменям точка 9 от моята заповед до постигане на консенсус в нашето общество.
Министерство на здравеопазването ще закупи 1 000 000 маски и ще ги раздаде на гражданите. Дълбоко убедени сме от необходимостта от носенето на маски. Не случайно ЕК силно подкрепи мерките, които предприе българската държава. Дават ни за пример. Те са насочени изцяло за запазването на здравето и живота на българските граждани. Това заяви на брифинг в МС здравният министър Кирил Ананиев.
Използването на маските дава възможност за отдалечаване на по-тежки мерки, които биха ограничили гражданските права на всеки. Тази мярка води до отдалечаване на онзи момент, когато ще трябва да пристъпим към по-тежки и трудни за българските граждани мерки, каза още здравният министър. Той прикани всички да спазват ограничителните мерки, приети досега.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНе е шега: Детските градини и ясли в община Каспичан без такси от 1-ви април
Следваща статияЯзовир „Тича” е намалял с 2 млн. кубика

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here