дом Здраве Установиха 11 души с COVID-19 в дома за стари хора в Нови...

Установиха 11 души с COVID-19 в дома за стари хора в Нови пазар, затягат мерките в Шуменско

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

11 души заразени с COVID-19 са установени в Дома за стари хора в Нови пазар.
Сред инфектираните има трима души от персонала и осем потребители. Това съобщи областният управител на Шумен проф. Стефан Желев след заседание на Областния кризисен щаб.
От понеделник в предприятията, където е възможно се въвежда дистанционна форма на работа. Служители с респираторни заболявания да не се допускат до работното място. При положителни за вируса работници, от Щаба препоръчват да се тества целият колектив.
Забраняват се фирмени и семейни тържества на открито и закрито.
Забраняват се аматьорски спортни прояви на закрито. Срещите на открито ще са без публика. Забраняват се организирането на изложби, пазари за животни и животински продукти.
Читалища, фолклорни и самодейни състави също прекратяват дейност. В училищата в областта ще бъдат преустановени всички дейности на външни лица- танцови, спортни, театрални и др. състави, използващи материалната база на съответното училище. Трябва са е осигури дистанция от 1,5 метра между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси и не допускане на повече от 6 души на една маса в заведенията за хранене.
Мерките за борба с COVID-19 в област Шумен влизат в сила от 26 октомври и ще важат до края на ноември.
Те се налагат поради усложнената обстановка с разпространението на коронавируса в Шуменско и нарастващия брой установени случаи на заразени.
Към 9.00 часа тази сутрин в Многопрофилната болница в Шумен с доказан COVID-19 са 107 пациенти, като всички те са с пневмонии. Други деветима са със симптоми и се чакат резултатите от пробите им.
Деветима лекари от областната болница са инфектирани. Петима от тях са със изразени симптоми, а четирима са карантинирани. Болните медици са от Вътрешно отделение и ОАИЛ.
Общо 16 медицински сестри са извън строя. Две са положителни за вируса, а 14 са под карантина. Карантинирани са още един санитар и двама технически служители.
До края на октомври за PCR тестове шуменската болница трябва да преведе 73 000 лева на болница „Св. Марина“ във Варна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОткриха труп на мъж върху козирката на входа на блок в Шумен
Следваща статияБогата колекция от естествени скъпоценни камъни ще бъде показана в Археологическия музей във Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here