дом Общество Открит урок по пътна безопасност се проведе днес в детска градина „Китка“...

Открит урок по пътна безопасност се проведе днес в детска градина „Китка“ в Нови пазар

0
ДЯЛ
Снимка: ОДМВР-Шумен/Архив

Открит урок по безопасност на движението се проведе днес в детска градина „Китка“ в Нови пазар. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
Деца от подготвителната трета група разиграха различни ситуации по безопасно пресичане и придвижване. Практическото занятие беше проведено от пътни полицаи от РУ-Нови пазар. Целта бе да се затвърдят знанията на подрастващите за безопасно поведение на пътя.

На площадка с маркировка, пътни знаци и светофарна уредба в почти реална ситуация децата трябваше да справят с регулиране на пътното движение сами. Сложната ситуация да стигнат до различни точки „из града“, като преминават през кръстовища с различни знаци също  не ги затрудни.

Малки пътни полицаи установиха нарушител, който отне предимство на пешеходец. С полицейски автомобил на сирени отидоха при нарушителя и и му „съставиха акт“. Посъветваха го да не нарушава закона и да пази децата на пътя. Пътният полицай Тихомир Миленов припомни на възпитаниците на детската градина защо трябва да ползват обезопасителни колани и да се возят в автомобилите задължително на детски столчета. С нагледен пример той им обясни какво може да се случи на едно дете, ако не ползва обезопасителен колан и какви могат да бъдат последствията при инцидент на пътя.
Началникът на РУ-Нови пазар гл. инсп. Веселин Райнов връчи на група „Пчелица“ грамота за отлично представяне в ситуация по безопасност на движението и светлоотразителни висулки на всяко от децата.

Гости на практическото занимание бяха кметът на община Нови пазар Георги Георгиев и началникът на отдел „Охранителна полиция“ към областната дирекция комисар Йордан Дундаков .
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРъководството на ПП ГЕРБ-Шумен се разграничи от позицията на Кемал Ешреф във Фейсбук
Следваща статияОтвориха пътя след тежката катастрофа край Търговище

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here