дом Общество Опашки и нерви пред Паспортна служба в Шумен

Опашки и нерви пред Паспортна служба в Шумен

0
ДЯЛ

Десетки изселници от Турция са обсадили Служба „Български лични документи“ към Областната дирекция на МВР в Шумен. Хората съчетали идването при свои близки за байрама с ваденето на лични документи.
От сутринта до момента са минали около 90 души. Други десетки чакат пред Паспортната служба. Някои от тях са на опашката от пет сутринта и още не могат да влязат.
Хората се пропускат по петима по предварително изготвен списък. „Има такива, които се пререждат. Ние пътувахме цяла нощ от Турция, за да дойдем да подновим документите си. Чакаме от сутринта и още не може да влезем“, оплаква се възрастен мъж.
Жена обясни, че довела родителите си, които са на 80 години. „Подадоха заявленията в четвъртък. От тази сутрин чакаме да си вземат паспортите. На опашката има хора и с малки деца“, коментира жената. Друга обяснява, че когато влязат вътре чакат на три опашки и става бавно.
„Всяка година е така. Свикнали сме вече. Сега обаче има повече хора от друг път. Не разбирам, защо не сложат още служители. Вместо да ни вземат парите и да става по-бързо ние чакаме с часове на жегата“, жалва се друга жена от опашката. Мъж недоволства, че изнервени от чакането някои се пререждат и създават хаос.
„Най-добре е да сложат устройства, които дават номера като в банките. Тогава ще става по-бързо и няма да се пререждат“, предлага друг чакащ на опашката.

На моменти се налага полицаите, които пазят пред входа на Служба „Български лични документи“ да въвеждат ред.
От пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен обясниха, че гишетата на Службата работят с пълен капацитет.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияФонтан и водна каскада вече красят площада пред Съдебната палата в Шумен
Следваща статияОбезщетяват стопаните за избитите домашни прасета, забраняват лова около Върбица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here