дом Общество ОИК Шумен алармира прокуратурата за контролиран вот

ОИК Шумен алармира прокуратурата за контролиран вот

0
ДЯЛ

За неправомерно поведение на кандидат за кмет, който в изборния ден раздавал химикали и инструктирал за кого да се гласува съобщава в сигнал до прокуратурата Общинската избирателна комисия (ОИК) Шумен. Като се позовават на информация, подадена от председател на СИК, в сигнала е записано още, че на дланта на избиратели бил изписан номера на бюлетината на единия от кандидатите. А те изобщо не се притеснили, че са ги засекли.
Представители на ОИК проверили на място случая, който се оказал достоверен. И сезирали компетентните органи, тъй като се касае за извършено престъпление.
За друг случай, когато известен ромски бос в Шумен обикалял къщите в ромските квартали и агитирал безпроблемно за кого да се гласува, 24shumen.com вече писа.
Жалбата в прокуратурата е депозирана от Предизборния щаб на БСП. Според наш партиен източник, за да се спести време избирателите били извозвани до секциите с „Мерцедес“, а след обяд – с микробус.
„Имаме сериозни подозрения, че срещу вота на избирателите се раздават и сериозни суми“ пише в документа лидерът на БСП Шумен Веселин Пенчев.
Той моли прокуратурата да предприеме всички действия за прекратяване на порочните практики.
Посочени са и други случаи, когато на лица от ромски произход се раздавали инструкции за кого да гласуват.
„Ще извършим анализи и ще преценим дали да подадем жалба за касиране на изборните резултати при такава минимална разлика между нашия и другия кандидат“, заяви пред наш репортер Веселин Пенчев.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОткриват дните на Чехия в Шумен с изложба
Следваща статияЯсен е графикът за първите заседания на общинските съвети в областта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here