дом Общество ОДМВР- Шумен с участие в националния форум „Пази живота на пътя“

ОДМВР- Шумен с участие в националния форум „Пази живота на пътя“

0
ДЯЛ

В рамките на провелия се в Пловдив двудневен семинар на 14 и 15 август под мотото „Пази живота на пътя“, организиран от Главна дирекция „Национална полиция“, служители на ОДМВР -Шумен и Алкомет АД представиха своя опит от реализираните програми на територията на Общината. Мая Блъскова – ПР на Алкомет АД, сподели за реализираната през 2018-2019 г. инициатива „С предпазен колан на задната седалка“. Над 3000 деца от 1 до 4 клас са обхванати с инициативата, с която се цели повишаване на тяхната информираност и придобитото знание да се превърне в безусловен рефлекс за поставяне на предпазен колан. „Забелязва се, че преминалите обучение имат вече изградена нетърпимост към пътниците, които се возят без предпазен колан. След лекционните курсове учениците, които са станали „Инспектори по коланите“ в семейните автомобили, са критични дори и към своите родители, когато те забравят да поставят колан при движение в населено място и за кратко разстояние.“, каза в заключение комисар Йордан Дундаков – началник отдел „Охранителна полиция“.
Ася Йорданова – говорител на ОДМВР Шумен запозна участниците в семинара с проведените от 2016 г. до настоящия момент превантивни кампании за пътна безопасност в региона. Мая Блъскова презентира на участниците във форума мащабната кампанията „Шофирайте разумно! Животът е с предимство!“, реализирана в периода септември 2017 – януари 2018 г., с която се призоваха шофьорите за разумно и безопасно шофиране. Ася Йорданова обобщи инициативите в рамките на поредната кампания, свързана с детската пътна безопасност „Да пазим нашите деца“. Тя се проведе на територията на област Шумен. С помощта на полицейски служители малчуганите спираха водачи на моторни превозни средства и отправяха призив за повече внимание и бдителност на пътя, особено когато има деца.
„Пътната безопасност на обслужваната от ОДМВР- Шумен територия винаги е била сред основните приоритети за работа на полицейските служители. За да се намали пътнотранспортният травматизъм и да се ограничат предпоставките за тежки пътни инциденти в региона, полицията в Шумен с финансовата подкрепа на фирма „Алкомет“ АД проведе редица превантивни кампании. Бяха обхванати най-малките участници в движението, кандидат-шофьорите и водачите на моторни превозни средства“, каза комисар Йордан Дундаков.
Във формата участие взеха заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер, главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, Малина Крумова, представители на ДАБДП, ИААА, АПИ, прокурор от Районната прокуратура в Пловдив, служители на териториална и пътна полиция, журналисти.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Шумен приема заявления за ползване на лична помощ за хора с увреждания
Следваща статияСлънчево с температури до 30 градуса

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here