дом Култура Овации за спектакъла „Поклон пред Умай – прабългарската богиня на плодородието“ на...

Овации за спектакъла „Поклон пред Умай – прабългарската богиня на плодородието“ на фестивал

0
ДЯЛ

Със спектакъла „Поклон пред Умай – прабългарската богиня на плодородието“ Народно читалище „Пробуда 1958“ в Шумен участва на фолклорния фестивал „От Дунав до Балкана 2019“ в град Борово. В постановката е възстановен средновековен обред от Шуменския край. Включени са и деца.
Режисурата е дело на д-р Милена Георгиева, а самата постановка, на д-р Мая Господинова. Хореографията е на Веселина Дечева.
Шуменските представители са били поканени да открият фестивала, в който са участвали над 2000 амоейци от цялата страна.
„Бяхме заедно с детска група за автентичен фолклор „Перуника“ Шумен. Включени бяхме в раздел „Обреди и обичаи“, заяви за 24shumen.com читалищният секретар д-р Мая Господинова.
Спечелихме овациите на публиката с магнетичния танц на нашите самодейци от читалищния клуб „Обреди и обичаи“, уточни тя.
В раздел „Словесен фолклор-разказвачи“ е участвала 9 годишната Стефка Страхилова, ученичка в ОУ „Димитър Благоев“ Шумен.
Тя представила легенда от Преславския край „Гроздан“
Нейното сценично присъствие и увлекателно поднесения разказ бе оценено от професионалното жури с престижната трета награда, сподели д-р Господинова.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Взрив на бензиностанция в Добрич, една жена е загинала
Следваща статияПолицията с мерки за сигурност в първия учебен ден

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here