дом Общество Обявиха процедурата за избор на съдебни заседатели за Районен съд – Нови...

Обявиха процедурата за избор на съдебни заседатели за Районен съд – Нови пазар

0
ДЯЛ

Общинският съвет в Каспичан откри процедура за избор на съдебни заседатели за Районен съд – Нови пазар съобразно писмо на Шуменския окръжен съд.
Изискванията към кандидатите: да са на възраст от 21 до 68 години, да имат настоящ адрес в общината, която попада в рамките на съдения район на съда, за който кандидатства, да има завършено най-малко средно образование, да не е осъждан за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията, да не страда от психически заболявания.
Съдебен заседател не може да бъде лице, което е съдебен заседател в друг съд, е общински съветник от съдебния район, за който е избран, участва в ръководството на политическа партия, коалиция или организация с политически цели, работи в съд, прокуратура, следствени органи, Министерството на вътрешните работи или в други органи от системата на национална сигурност.
Необходими документи: подробна автобиография, подписана от кандидата, нотариално заверено копие от диплома за завършено образование, медицинско удостоверение, че лицето не страда от психическо заболяване, данни за контакт на две лица, към които общинските съвети да се обръщат за препоръки, мотивационно писмо, писмено съгласие, декларация за липса на обстоятелствата по чл.67, ал. 3 от ЗСВ, документ за извършена проверка по реда на Закона за достъп и разкриване на документите за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, ако са родени преди 16 юли 1973 г.
Кандидатите за съдебни заседатели подават необходимите документи чрез председателя на Общински съвет Каспичан в деловодството на Общинския съвет (ОбС), стая № 203, етаж II, в сградата на Община Каспичан до 5 март включително.
Определената с Решение на Общинския съвет комисия изслушва всеки един от допуснатите кандидати в публично заседание, като всеки член на ОбС може да задава въпроси.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКПКОНПИ установи конфликт на интереси при бившия директор на РИОСВ – Шумен
Следваща статияСлънчев четвъртък
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here