дом Общество Обявиха огнище на Африканска чума по свинете и във Веселиново

Обявиха огнище на Африканска чума по свинете и във Веселиново

0
ДЯЛ

Огнище на болестта Африканска чума по свинете в село Веселиново, обяви Българската агенция по безопасност на храните.
Така огнищата на заразата сред пасищно отглежданите прасета от породата „Източнобалканска свиня“ в община Смядово вече са две.
Стадото от 58 животни във Веселиново вече е умъртвено. Прасетата са загробени край Смядово, поради липсата на подходящ терен край Веселиново. Така общият брой на умъртвените прасета от породата „Източнобалканска свиня“ в Смядовско са 168.
Първите положителни проби на пасищно отглеждани прасета от порода „Източнобалканска свиня“ излязоха в петък. Те бяха от регистрирано стадо в Смядово. След незабавни мерки от местната власт още в петък вечерта стадото от 110 прасета бе умъртвено и загробено.
Определена е трикилометрова карантинна зона около селото и десеткилометрова наблюдавана зона, в която влизат Смядово и селата Риш, Александрово, Кълново, Янково, Бял бряг, Златар, Суха река и шуменското село Ивански.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕНЕРГО-ПРО обяви онлайн игра „Актуализирай данните си и спечели“
Следваща статияОсигурени са дърва за огрев за жителите на община Велики Преслав

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here