дом Здраве Община Шумен прави пореден опит да увеличи дяловото си участие в МБАЛ

Община Шумен прави пореден опит да увеличи дяловото си участие в МБАЛ

1
ДЯЛ

Община Шумен прави пореден опит да увеличи дяловото си участие в капитала на „МБАЛ – Шумен” АД с част от средствата, които е предоставила през годините на здравното заведение. Докладната за това беше обсъдена днес от Постоянната комисия по „Здравеопазване и социална политика” към Общинския съвет. Съгласно промяна в Закона за лечебните заведения от 2015 г. това може да стане с искане министърът на здравеопазването да подаде заявление до Търговския регистър за вписване на увеличаването на капитала и за свързаната с това промяна на устава на дружеството. До тогава процедурата предвиждаше увеличението на капитала да става с решение на Общото събрание на лечебното заведение.
За периода от 2015 г. до 2017 г. Община Шумен е отделила от бюджета си 255 098 лв. за апаратура за Областната болница. Съветниците от Здравната комисия поискаха от администрацията справка за средствата, предоставени от Община Шумен на „МБАЛ – Шумен” от 2005 г. до 2015 г., които не са отразени в капитала на дружеството. Те пренасочиха към Правната комисия въпроса дали има процедура, с която това да се извърши. С 5 гласа „За” и 1 „Въздържал се”, Здравната комисия гласува и предложението планираните в бюджета за тази година 100 000 лв. за оборудване на „МБАЛ – Шумен” да се отпуснат едва след като разходите, направени от Община Шумен за предходните три години, бъдат отразени в капитала на здравното заведение.
Капиталът на „МБАЛ – Шумен” АД е 6 907 000 лв., разпределен в 690 700 броя акции с номинална стойност 10 лв.
Община Шумен притежава 18,77 % от капитала или 129 628 акции.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМВР алармира: Нова схема на ало бандитите, замесват имена на кметове, полицейски шефове и адвокати!
Следваща статияПроф. д-р Димитър Попов с награда на Фонд „Академик Владимир Георгиев”

1 коментар

  1. […] обявиха вече, че ще подкрепят предложението за увеличаването на капитала на община Шумен в МБАЛ – Ш…. Предложението е направено в докладна записка от […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here