дом Други Община Хитрино ще получава приходи от концесия на варовик

Община Хитрино ще получава приходи от концесия на варовик

0
ДЯЛ
Архив

„Автомагистрали – Черно море” АД, – Шумен ще добива строителни материали – варовици, от находище „Хитрино-3”. Това е регламентирано в решение на Министерския съвет, взето на днешното му заседание, с което дружеството е определено за концесионер, съобщиха от пресцентъра на правителството.
Находище „Хитрино-3” е разположено в землището на с. Сливак, област Шумен. То се предоставя на концесия за срок от 35 години. През този период дружеството ще инвестира около 795 хил. лв. за добива, а очакваните концесионни плащания ще надхвърлят 1.8 млн. лв. В съответствие със Закона за подземните богатства, тези приходи ще постъпват в държавния бюджет и в бюджета на общината по местонахождение на концесионната площ – община Хитрино.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Велики Преслав в проект с още 14 региона в Европа
Следваща статия2 000 000 кубика вода са постъпили в „Тича“ през последната седмица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here