дом Здраве Община Никола Козлево организира безплатни гинекологични прегледи за уязвими групи

Община Никола Козлево организира безплатни гинекологични прегледи за уязвими групи

0
ДЯЛ

Десетина жени от села в община Никола Козлево бяха прегледани по време на безплатните гинекологични прегледи, организирани от Общината с партньор Ромска фондация „Искра“. Освен профилактичен преглед е извършвана и ултразвукова диагностика и цитонамазка.
Това е първата кампания в изпълнение на проект „Община Никола Козлево за равен достъп до социално-икономическа интеграция и образование“, съобщиха от общинска администрация.
Финансирането е по ОП „Развитие на човешките ресурси“.
Прегледите бяха насочени към лица от целевите групи , които са с прекъснати здравно-осигурителни права, представители на уязвими групи в ромската общност, хора в риск или жертва на дискриминация. Обхванати са били и лица, населяващи територии с ниска гъстота на населението, селски изолирани райони, части от населени места, в които е налице концентрация на проблеми, създаващи риск от бедност, социално изключване и маргинализация.
Втората кампания за безплатни гинекологични прегледи ще се проведе на 5 февруари в село Пет могили.
Община Никола Козлево ще осигури безплатен транспорт до всички населени места след предварително записан преглед в общинска администрация.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпецпрокуратурата с акция в Перник заради водната криза, проверяват и МОСВ
Следваща статияЧаст от Нови пазар е без вода заради авария

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here