дом Общество Община Каспичан с проект за подпомагане на образователния процес на деца и...

Община Каспичан с проект за подпомагане на образователния процес на деца и младежи, лишени от родителска грижа

0
ДЯЛ

Община Каспичан изпълнява проект „Подпомагане на образователния процес на децата от ЦНСТДБУ- гр. Каспичан. Финансирането в размер на 7 370 лв., е осигурено от Фонд „Социална закрила“, по Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирана от държавата дейност от резидентен тип на територията на страната и домовете за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас на Министерството на труда и социалната политика. Реалната дейност по проекта стартира на 1 септември и е със срок за изпълнение до 15 ноември 2020 година. Проектът цели да се осигури непрекъснат образователен процес и подпомогне самостоятелността на децата от I до XII клас, които учат и са настанени в ЦНСТДБУ в Каспичан в условията на епидемична обстановка причинена от COVID – 19. Ще бъдат осигурени условия децата да участват в онлайн уроците, заедно със своите съученици, чрез закупуване на технически средства- две компютърни конфигурации, 12 таблета, два преносими компютъра, два принтера, рутер и покриване на абонаментните такси за интернет услуги. Предвижда се в част от сградата, в която се помещава социалната услуга да бъде обособено помещение за провеждане на онлайн обучение, където децата при необходимост ще могат да участват в дистанционна форма на обучение и да подготвят уроците си. Проектът цели осъществяване на социални контакти на децата, както с близки и роднини, така и с техните съученици, развитие на жизнени умения за самостоятелен и независим живот, отдих и свободно време, посочват от Общината.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия3-ма от новорегистрираните с коронавирус в Шуменско са в болница, двама са починали през последните 24 часа
Следваща статияЛюбомир Христов: Работи се усилено за възстановяване на водоподаването в „Мътница“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here