дом Общество Община Каспичан с още електронни услуги

Община Каспичан с още електронни услуги

0
ДЯЛ

Община Каспичан предоставя възможност за заявяване по електронен път на още 14 декларации по Закона за местни данъци и такси през Портала egov.bg. Това съобщиха от общинската администрация.
За улеснение на гражданите е създадена е възможност за електронно подаване на Данъчни декларации по: чл.14 от ЗМДТ за облагане с данък върху недвижимите имоти; по чл. 54, ал. 4 от Закона за местните данъци и такси за притежаван лек или товарен автомобил с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 тона; по чл. 54, ал. 4 от Закона за местните данъци и такси за притежавано пътно превозно средство -не повече от 3,5 тона; по чл. 54, ал. 4 от Закона за местните данъци и такси за притежавано въздухоплавателно средство; по чл. 54, ал. 4 от Закона за местните данъци и такси за притежавано плавателно средство; по чл. 14, ал. 2 от Закона за местните данъци и такси за необходимите данни за определяне на данъка върху недвижимите имоти на новопостроена сграда завършена в груб строеж и на самостоятелните обекти в нея; по чл. 27 от ЗМДТ за освобождаване от данък върху недвижимите имоти или за ползване на данъчно облекчение; по чл. 49, ал. 3 от ЗМДТ за облагане с данък при безвъзмездно придобиване на имущества; по чл. 32, ал. 1 от Закона за местните данъци и такси за облагане с данък върху наследствата. По електронен път могат да се заявят още декларация по чл. 71, т. 1 от ЗМДТ за освобождаване от такса за сметосъбиране и сметоизвозване; искане за прихващане или възстановяване на недължимо платени задължения и такси по ЗМДТ; данъчна декларация по чл. 61н от Закона за местните данъци и такси за облагане с патентен данък; искане за отписване на публични общински вземания, погасени по давност на основание чл.173, във връзка с чл.171 от ДОПК; декларация по чл. 61х от ЗМДТ за облагане с данък върху таксиметров превоз на пътници. Подаването на декларациите се осъществява чрез egov.bg или чрез Системата за сигурно електронно връчване.
Услугата вече е достъпна за потребителите на Единния портал за достъп до електронни административни услуги на посочения линк https://unifiedmodel.egov.bg/wps/portal/unified-model/for-citizens-and-businesses/active-e-admin-services/municipal-services/?fbclid=IwAR32X1ImHPoRRH5GYS-vB6nM1na4jPTbha-9HtyHqVlCugJtnBdQm1f4qo8
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДетска градина „Снежанка“ във Велики Преслав е с нов директор
Следваща статияДвойно убийство във вилната зона на Шумен!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here