дом Общество Община Велики Преслав ще продължи да предоставя патронажна грижа още 6 месеца

Община Велики Преслав ще продължи да предоставя патронажна грижа още 6 месеца

0
ДЯЛ
Снимка: Иван Иванов

Община Велики Преслав ще продължи да предоставя патронажна грижа още шест месеца. Това съобщиха от общинската администрация. Така и след 9 ноември над 50 души от двете целеви групи – възрастни над 65 години с ограничения или в невъзможност за самообслужване и хора с увреждания и техните семейства, ще получават услугата до 9 май 2021 година.
Потребителите на патронажната грижа са от Велики Преслав и селата Имренчево и Троица, като за тях ще продължат да се грижат медицинска сестра, социален работник и шест домашни санитари.
Ще продължи и оказването на психологическа подкрепа и консултиране на нуждаещите се потребители. Допълнително отпуснатите средства са в размер на 54 936 лева. За удължаване на патронажната грижа с шест месеца, община Велики Преслав подписа допълнително споразумение с Министерството на труда и социалната политика за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, по процедура BG05M90P001-2.103 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 4“, по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 година.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПускат водата в квартал „Мътница“ идната седмица
Следваща статияНови 2 891 заразени с COVID-19 у нас, в Шуменско са 60

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here