дом Общество Община Велики Преслав: Тази година централният площад няма да бъде огласян от...

Община Велики Преслав: Тази година централният площад няма да бъде огласян от звънкия смях и песни на нашите деца

0
ДЯЛ

В изпълнение на въведените противоепидемични мерки, свързани с разпространението на COVID-19, традиционният майски панаир във Велики Преслав се отменя.
Съобщението на Общинската администрация гласи:
Наближава един от най-светлите и значими празници за българския народ.
24-ти май – денят, в който отдаваме почит към делото на първоучителите Кирил и Методий. Денят на Велики Преслав!
Всички ние преживяхме период на извънредно положение, което се отрази на делниците и празниците. Период на самоизолация и грижа за околните. Дни, в които прецизирахме приоритетите, посланията и отговорностите си към всичко и всички.
Тази година централния площад няма да бъде огласян от звънкия смях и песни на нашите деца. Прецедент е да не се състои тържествен концерт с участието на преславските ученици, но след решението годината да приключи дистанционно, това направи невъзможно организацията по честването на празника.”
На по –късен етап ще се проведат плануваните разнообразни инициативи, изложби и концерти за майските празници на културата „Преславска пролет“
.
Община Велики Преслав, културните и образователни институции ще почетат значимостта на празничния 24-ти май с поднасяне на венци и цветя пред паметниците на Симеон и книжовниците и Климент Охридски в неделя от 8.30 часа. Тогава ще бъдат наградени номинираните педагози и отличниците на випуска.
Снимка: Архив на Община Велики Преслав
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНАП възобнови изпълнението за закъснели плащания
Следваща статияЖена „прегази“ домашната карантина, отиде до банка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here