дом Общество Обсъжда се идеята за изграждане на нова система „Дунав“

Обсъжда се идеята за изграждане на нова система „Дунав“

0
ДЯЛ

Да се изгради изцяло нова водоснабдителна система „Дунав“ е предложил областният управител на Търговище Митко Стайков. Идеята е обсъдена днес на работно заседание между областните управители на Шумен, Разград и Търговище. На срещата присъстваха и кметовете на трите областни града.
„Изграждането на изцяло нова водоснабдителна система „Дунав“ за момента е само предложение, което обсъдихме на заседанието. На този етап тече обследване на водопровода. Едва след приключването на прединвестиционното проучване ще се разбере какво е състоянието на системата, която е строена преди 40 години. Възможно е да се окаже, че ще е по-рентабилно да се изгради нова водоснабдителна система с нови помпени станции и съоръжения, но окончателно това ще стане ясно след приключване на обследването“, подчерта кметът на Шумен Любомир Христов. Той уточни, че фирмата, която извършва проучването работи в зададените срокове и до месец ще е готова с резултатите.
На днешната среща Христов отново е акцентирал върху проблема с намаляващия обем на язовир „Тича“. „На този етап единственото, което може да се направи е да ползваме водния ресурс разумно и пестеливо. За целта всички предприятия в Шумен, които разполагат със собствени водоизточници трябва да възобновят ползването им в най-кратки срокове“, призова отново кметът на Шумен.
Предвижда се първи етап от строителството да бъде изграждането на система „Дунав“ до Шумен, за което има проектна документация. Предвид кратките срокове, на по-късен етап ще се обследват участъците до Каспичан и Нови пазар.
Участниците в работната среща се обединиха около становището, че водоснабдителна система „Дунав“ “ ще даде устойчиво решение на въпросите, свързани с осигуряването на водоснабдяването в областите Шумен, Търговище и Разград. Средствата, необходими за доизграждането на съоръжението, ще бъдат осигурени от държавния ВиК холдинг.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Куфатарията“ в Шумен очаква посетителите с кафе на пясък и бяло сладко
Следваща статияКомисията по здравеопазване остави за следваща сесия безплатните градини и ясли

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here