дом Общество Областният кризисен щаб призова за спазване на противоепидемичните мерки

Областният кризисен щаб призова за спазване на противоепидемичните мерки

0
ДЯЛ

Епидемичната обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на област Шумен, беше обсъдена на заседание на Областния кризисен щаб, свикано от областния управител проф. Стефан Желев. Анализът показва, че на този етап регистрирани случаи на COVID-19 има в седем от десетте общини на област Шумен. По информация на РЗИ към момента потвърдените случаи в област Шумен са 147. Активните случаи са 68, като 14 души са хоспитализирани и 54 са в домашна изолация. Под карантина са поставени 772 лица.
„С цел ограничаване на разпространяването на заразата в областта е необходимо да се налага по-стриктен контрол към всички. Мерките, които се въвеждат със заповедите на министъра на здравеопазването ще бъдат строго контролирани от компетентните институции“, заяви областният управител проф. Стефан Желев.
След обсъждане на ситуацията Областният кризисен щаб реши РЗИ Шумен, ОД на МВР Шумен и длъжностните лица, определени от кметовете на общини на основание чл. 209а, ал. 3 на Закона за здравето да осъществяват системен контрол за спазване на въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19. Съгласно взетите решения кметовете на общини ще анализират необходимостта от провеждане на масови събития и събирания и след решение на Общинския кризисен щаб да ги ограничават предвид високия риск от заразяване и разпространение на COVID-19 на територията на съответната община. В общини с висок епидемичен риск се ограничава провеждането на сватбени тържества. Кметовете на общини да организират дейности за информиране на гражданите на съответната община за риска от заразяване и необходимостта от спазване на въведените противоепидемични мерки, беше решено още на заседанието.
Областният кризисен щаб за борба с COVID-19 призовава жителите на област Шумен да бъдат отговорни към себе си и към своите близки. Щабът апелира към всички да се спазват мерките за задължително носене на предпазните маски в закрити помещения, да се избягва струпването на хора, да се спазва физическа дистанция, да се извършва редовна дезинфекция на работното място и вкъщи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЦентърът на Шумен е без вода
Следваща статияНовата заповед на здравния министър е в сила до 15 юли, вижте мерките

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here