дом Здраве Няма епидемична връзка между регистрираните случаи на COVID-19 в Шумен

Няма епидемична връзка между регистрираните случаи на COVID-19 в Шумен

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Няма установена епидемична връзка между четиримата пациенти с COVID-19 в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Шумен. Това съобщиха от Областна администрация в града, цитирайки информация от Регионалната здравна инспекция (РЗИ).
Първият случай на заразен с коронавирус е мъж на 37 години, завърнал се в Шумен от Банско. Съпругата му е изследвана и нейният тест е отрицателен. Към момента мъжът се лекува в Инфекциозно отделение на МБАЛ Шумен.
Вторият и третият случай с положителни проби за COVID-19 са на пациенти, които са били хоспитализирани на 26 и 27 март в Първо вътрешно отделение на МБАЛ-Шумен с бактериална пневмония-неуточнена. Това са мъж на 66 години и жена на 83 години.
Мъжът е жител на Шумен и за него е установено, че не е бил в контакт със завърнали се от рискови зони лица и няма данни за хронични заболявания. РЗИ е установила двама души, които са контактни с пациента и техните проби за отрицателни.
Жената е хоспитализирана, тъй като от няколко дни е била със задух и непродуктивна кашлица, без повишена температура и е с придружаващи сърдечно-съдови заболявания. Живее в едно домакинство с дъщеря си и зет си, които преди около две седмици са преболедували от грип. Внукът на пациентката не живее в същото домакинство, но е имал краткотраен контакт с родителите си около 10 март, когато се завръща от Великобритания. Контактните лица на възрастната жена са изследвани и са с отрицателни проби за COVID-19.
На всички контактни лица са връчени предписания от РЗИ за спазване на 14-дневна карантина, за което са уведомени общопрактикуващите лекари на лицата, ОД на МВР и община Шумен.
Четвъртият случай е на пациент, лекуван в МБАЛ Шумен с вирусна пневмония и доказан положителен резултат за COVID-19. Към момента се извършва епидемично проучване и ще бъдат взети всички необходими противоепидемични мерки.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЯзовир „Тича” е намалял с 2 млн. кубика
Следваща статияПо-ниско от заложеното увеличение на цената на тока иска ЕНЕРГО-ПРО

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here