дом Общество Нов дом в Германия за 16 кучета от приюта в Шумен

Нов дом в Германия за 16 кучета от приюта в Шумен

0
ДЯЛ
Снимка: Общински приют "Тонка Петрова"

16 кучета от Общинския приют „Тонка Петрова“ отпътуваха към своите нови домове в Германия.
Част от животните първоначално ще бъдат настанени в приемни семейства докато се намерят постоянни стопани за тях. Това съобщи за 24shumen.com управителя на Общинския приют в Шумен Златина Пенева.
От началото на годината до момента 217 кучета и котки от приюта вече са с нови стопани.
Осиновяванията спират през март и април поради коронавируса. За сметка на това през май 58 четириноги имат своя нов дом.
„Традиционно есенните месеци се забелязва бум на изхвърлени и изоставени животни. Причината за това е, че много от собствениците на къщи по селата и вили се прибират в жилищата си в града“, обясни Златина Пенева и добави, че приюта разполага с дастатъчно храна за кучетата и котките. Навесите обаче се нуждаят от спешен ремонт.
В момента в Общинския приют „Тонка Петрова“ се грижат за 185 кучета и 10 котки.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБолницата в Разград вече има фургон-филтър
Следваща статияСемейство е в болница след катастрофа на разклона за Каспичан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here