дом Култура Николай Илчевски гостува в Шумен със „Записки от селската кръчма”

Николай Илчевски гостува в Шумен със „Записки от селската кръчма”

0
ДЯЛ

Сборник с разкази „Записки от селската кръчма“ ще представи днес от 17.30 ч. писателят и журналист Николай Илчевски в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“, съобщиха от институцията.
В книгата 98% са истински случки. В нея е представена философията на българския селянин, понякога с много хумор. Историите са събирани в различни български села и оживяват в 88 разказа.
Селянинът живее добре защото е близо до истинските принципи на живота, споделя Илчевски.
А оценката на литературните критици – сборникът е изключителна снимка на съвременното българско село от края на ХХ и началото на ХХI в. Мнозина от прочелите книгата са единодушни, че никой след Йовков, Чудомир и Елин Пелин не е обръщал такова внимание на селото и не е разказвал с такава любов за него.
Авторът е завършил Аграрния университет в Пловдив, където издава студентски вестник.
Носител е на Награда за публицистика с поредицата „Здравей чужденецо, сбогом приятелю“. Това са разкази са съдбите на студенти от различни места на света – Мексико, Перу, Виетнам, Португалия, Монголия, Унгария, Индия.
24shummen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРайони и населени места без електрозахранване
Следваща статияЧестит празник! Днес е ромската Нова година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here