дом Общество Нашенец ще плати 240 евро, шофирал в чужбина с телефон в ръка

Нашенец ще плати 240 евро, шофирал в чужбина с телефон в ръка

0
ДЯЛ
Pixabay.com

Шуменец е осъден да плати 240 евро или левовата равностойност, която 469.40 заради това, че е държал ръка мобилен телефон докато шофира в Холандия.
Производството по делото е образувано в Шуменския окръжен съд (ШОС) по искане от Кралство Нидерландия с молба за признаване и изпълнение на решение на несъдебен орган от 9 април тази година, влязло в сила на 21 май за налагане на финансова санкция, срещу българския гражданин А.З.А..
Засегнатото лице не е намерено на известните в страната адреси. От докладна записка на ОД „Охрана“ – Шумен се установява, че А. А. е напуснал страната на 11 септември през ГКПП – Русе, Дунав мост и няма данни за завръщането му. Лицето е с постоянно пребиваване в района на ШОС, поради което той е компетентният съд да се произнесе по направеното искане.
Производството по налагане на парична санкция е било писмено и лицето е било уведомено относно правото си да обжалва решението, както и за срока на обжалване, съгласно законодателството на издаващата държава. Решението е постановено от несъдебен орган в издаващата държава въз основа на наказуемо деяние по нейния национален закон. Решението е влязло в сила. Наложената финансова санкция не е по-малка от 70 евро или левовата равностойност на тази сума. В разглеждания казус наложената финансова санкция е в размер на 240.00 евро, според посоченото в Удостоверението.
Съдът призна решението на несъдебния орган на Нидерландия срещу А.З.А. и го привежда в изпълнение за сумата от 240 евро с български лева – 469.40 лв., като на основание чл. 36, вр. чл. 22 от ЗПИИРКОРНФС го изпраща за изпълнение на Националната агенция за приходите по реда на ЗНАП и ДОПК.
Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок от узнаването за постановяването му.
Обжалването не спира изпълнението.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗатварят за движение улица „Христо Смирненски“ за 10 дни
Следваща статияКметовете на Каолиново и Венец встъпиха в длъжност

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here