дом Икономика НАП възобнови изпълнението за закъснели плащания

НАП възобнови изпълнението за закъснели плащания

0
ДЯЛ

1 400 дружества в страната са получили от Национална агенция за приходите разрешения за неотложни плащания в периода на извънредното положение. Чрез този механизъм на фирми, които са затруднени да обслужват задълженията си към бюджета и имат наложен от НАП запор на банкови сметки, се разрешава с част от постъпленията по тях да извършват неотложни плащания като заплати на персонала, плащания към доставчици и други подобни, а друга част отиват за погасяване на данъци и осигурителни вноски.
В офис Шумен разрешения за неотложни плащания в периода на извънредното положение са получили 10 дружества.
От днес – 21 май се възобновяват спрените по време на извънредното положение изпълнителни производства по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, включително провеждането на публични търгове, подновяват се отложените тръжни процедури и принудителното изпълнение, както и образуването на нови изпълнителни дела, напомнят от приходната агенция.
„В периода на извънредното положение публичните изпълнители работиха гъвкаво и с пълно разбиране за сложната икономическа ситуация, в която се намира бизнесът. Правим всичко възможно и в момента действаме партньорски, като виждаме добросъвестно поведение при преобладаващата част от търговците в страната“, каза директорът на „Събиране“ в НАП Боряна Жилова.
В работните помещения в офис Шумен задължително се спазват въведените със заповедта на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки, свързани с дезинфекция и недопускане на лица с прояви на остри респираторни болести (кашлица, хрема и други), спазване на физическа дистанция между лицата най-малко от 1,5 м, както и поставяне на защитни маски от всички служители, когато се намират в закрити обществени места, при контакт с клиенти.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПродължава пръскането с препарати за растителна защита
Следваща статияОбщина Велики Преслав: Тази година централният площад няма да бъде огласян от звънкия смях и песни на нашите деца

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here