дом Политика Намаляване цената на водата в Шумен – акцент в платформата за управление...

Намаляване цената на водата в Шумен – акцент в платформата за управление на Красимир Костов

0
ДЯЛ

„Ние обичаме Шумен” – под този слоган ще протече предизборната кампания на кандидата за кмет Красимир Костов и на 41 общински съветници, включени в листата

Кандидатурата на бившия градоначалник бе издигната от ПП ”Български социалдемократи” и подкрепена от четири партии.
„Готвя се за тази кандидатура от година и половина и предлагам на жителите на община Шумен визия за модерно развитие на общината“ – каза при откриването Красимир Костов. „Идеите за проектите сме ги взели от младите и будни шуменци и ще направим така младите хора да останат в Шумен и да се гордеят със своя град. След 4 години общината ще се превърне в територия на изпреварващо социално – икономическо развитие“ – убеден е той. И разкри един любопитен детайл как е взел решението да се кандидатира под настояването на две групи таксиметрови шофьори. Те били категорични „Ще се кандидатирате, защото сте нужен на този град с вашия замах и енергия“.
„Нямах представа, че само за няколко дни са събрали над 6 000 подписа. И склоних”, каза Костов.
Той очерта някои от параметрите на предизборната си програма „Визия за модерно развитие на Шумен”.
А те са:
Общинският бюджет да стане стабилен и постоянно нарастващ, достигащ с европейско финансиране до 100 000 000 годишно. Нарастващи високо интелектуални инвестиции в Индустриалната зона.
Намаляване цената на водата с 20% до 2023 г. Реализиране на вече изготвени ВиК проекти за кв. „Макак“ и селата Мараш, Мадара, Ивански и Друмево. Намалена такса смет с 15% годишно в годините 2022 и 2023. Въвеждане на децентрализираното сметосъбиране по квартали.
През пролетта на 2020 година ще се направят сондажи на Шуменското плато на 3 места, за да се достигне до гео-термалния резервоар под Шумен с температура на водата 91 градуса. А това ще доведе до откриване на минерално – лечебната индустрия в Шумен, нов вид топлоснабдяване по домовете, развитие на оранжерийното производство.
Развитие на градския и междуселищния транспорт с въвеждането на електромобили. Крайната цел е всяко населено място в общината да има връзка с общинския център поне 2 пъти дневно.
Подобряване състоянието на уличната и пътна мрежа в общината. Реализация на проекти за 15 000 000 лв.
И още благоустрояване и модерно развитие на централната градска част на Шумен от площад „Кристал“ до хотел „Мадара“ по спечелен европроект през 2015 г. на стойност 3,5-4,5 000 000 лв. Ремонт на Младежки дом – Шумен.
Последователно противодействие на корупцията във всички общински структури, за да остават повече парични средства в общината.
„Общината иска добър стопанин и ние с моя екип ще бъдем такива, защото виждаме проблемите ясно, четем много и предлагаме реални идеи“ – заключи кандидатът.

Той представи листата за общински съветници, в която са включени професионалисти в своите области, доказа ли се пред шуменци и разпознаваеми.
Втори е инж. Максим Иванов, бивш кмет на Шумен 1995- 1999 г. Следва бившият зам.-председател на Общинския съвет Румен Русев.
„Мен са ме учили да бъда честен, да бъде работлив и да правя добро. Такъв съм бил през целия си живот и такъв ще продължавам да бъда. Моето мото е: „Властта произтича от хората и тя трябва да се върне при тях с грижа“, ако моите идеи ви допадат гласувайте за мен, за моя екип и за по – добрите дни на нашата община!“ – призова многобройната аудитория той.
„Всички структури на партия АТАКА, НФСБ и „ВОЛЯ“, които аз съм създал на територията на град Шумен и общината ще подкрепят Красимир Костов и листата със съветници“, обяви още областният и общински председател на „Български социалдемократи“ Румен Русев.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияБойко Борисов: ГЕРБ води битка с ДПС в смесените региони
Следваща статияРемонтират улици, разширяват „Синя зона“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here