дом Общество Мъж получи сметка от 4 112 лева за ток, съдът я отхвърли

Мъж получи сметка от 4 112 лева за ток, съдът я отхвърли

0
ДЯЛ

Сметка от 4 112,87 за ток на клиент на Енерго-Про бе отменена от Районния съд в Нови пазар.
Инкасаторите отчели хилядарките за периода от 14 ноември 2016 година до 13 ноември 2017 година, като е начислена ел. енергия от 025233,9 kWh. Електромерът се намирал в изнесено на улицата табло.
И.И. получил огромната сметка за ток на селския си имот на 6 декември 2018 година. В писмо до мъжа от енерго дружеството го информирали, че това е коригирана сметка за стар период, защото на 13 ноември 2017 година служители на фирмата направили проверка на измервателните системи и свързващите ги ел. инсталации и съставили констативен протокол. Въз основа на документа, сметката на И.И. за минал период била коригирана, а мъжът трябвало да плати фантастичната сума до 17 декември 2018 година.
Два дни по-късно И.И. подал възражение, като посочил, че в указания период той не е потребил начислената му по сметката електроенергия и оспорил исканата му сума.
На 17 ноември 2017 година електромерът на И.И. бил смъкнат и в специален плик с пломба е изпратен за проверка. Тя показала, че устройството записва потребената от клиента енергия и на вътрешна памет, която не се изписва на дисплея. От електроразпределителната фирма твърдели, че върху електромера има външно вмешателство.
Година преди това обаче от писмо на фирмата производител на електромерите станало ясно, че устройството няма натрупани показания и е с налични нулеви стойности.
След дълга съдебна битка И.И. спечели делото и начислената му сума от 4 112,87 лева е отменена, а Районният съд в Нови пазар осъжда Енерго-Про да заплати разноските по делото в размер на 819,25 лева.
Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Шумен в двуседмичен срок.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияШофьор не спря на СТОП, потроши две коли на кръстовище в Шумен (обновена)
Следваща статияКандидатът за кмет на Шумен Красимир Костов кани жителите на срещи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here