дом Криминале Съдът остави зад решетки мъжа, опитал да убие бившата си жена

Съдът остави зад решетки мъжа, опитал да убие бившата си жена

0
ДЯЛ

З0-годишният мъж, който направи опит да убие бившата си съпруга при условията на домашно насилие, остава в ареста. Това реши преди минути Шуменският окръжен съд.
Прокуратурата внесе искане в съда обвиняемият Нелгин Ю. в престъпление по член 116, ал.1, т. 6а, във връзка с член 115, във връзка с член 18 от НК да бъде задържан под стража.
Според наблюдаващия прокурор Дилян Димитров са събрани достатъчно доказателства за вината на 30-годишния мъж и той поиска спрямо него да бъде приложена най-тежката мярка „задържане под стража“. Балистичната експертиза е показала, че Нелгин е стрелял с огнестрелно оръжие по бившата си съпруга. Имало и свидетели на престъплението. Прокурорът беше категоричен, че Нелгин може да се укрие или да извърши друго престъпление.
Защитата поиска по-лека мярка – домашен арест с мотива, че мъжът е направил самопризнания за стрелбата и не беше съгласна с доводите на прокуратурата, че престъплението е извършено в условията на домашно насилие. Друг довод на защитата беше, че Нелгин има 3 деца, за които трябва да се грижи.
На въпрос на съдията каква мярка да му бъде наложена, обвиняемият също поиска по-леката мярка, а именно домашен арест. Призна, че не искал да убие бившата си съпруга, а само да я сплаши.
Наказанието, което грози стрелеца е от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Мярката може да бъде обжалвана пред Апелативния съд – Варна в 3-дневен срок. Защитата беше категорична, че ще обжалват решението на ШОС.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИзмамници звънят на граждани от името на енергото, искат лични данни
Следваща статияДеца гостуваха на екоекспертите по повод Международния ден на биоразнообразието

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here