дом Култура Моделът Open Access за повишаване интереса към четенето и в Университетската библиотека

Моделът Open Access за повишаване интереса към четенето и в Университетската библиотека

0
ДЯЛ

Университетската библиотека успешно вече втори месец работи по модел на Свободния достъп – Open Access, който е залегнал в сегашните практики и на други библиотеки, съобщиха от Шуменския университет.
Основната цел е привличане на най-малките читатели, чрез популяризиране на богати и ценни находки. Както и да развива интересът към четенето, да съдейства за повишаване на читателската култура у малките ученици.
Екипът е подбран така, че специалистите в него имат освен библиотечно и библиографско образование и висше образование в съответна научна област. Така библиотекарят със завършена „Начална и предучилищна педагогика“ може да предразположи и доближи децата до едно от най-вълнуващите човешки преживявания- четенето.
В изпълнението на проекта децата от Занималня „Отличници“ с ръководител Мирослава Гендова бяха поканени в библиотеката на специално събитие.
В непринудена и близка до децата среда чрез интерактивни методи те имаха възможност да се запознаят с правилата в библиотеката, да обсъдят ролята на книгите като източник на знание. И начини за опазването и съхранението им.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСъбор под патронажа на Ахмед Доган събира хиляди тази вечер в село Бяла река
Следваща статияОстава слънчево и горещо

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here