дом Култура Млади актьори се превъплъщават в Яворов и Лора на шуменска сцена

Млади актьори се превъплъщават в Яворов и Лора на шуменска сцена

0
ДЯЛ

Как Максима Боева, като режисьор е разчела и реализирала на сцената текста на Константин Илиев „Нирвана“ ще видят почитателите на театралното изкуство. Сценографията е на Борис Далчев. Костюмите са дело на Василена Ялъмова. В Яворов и Лора, които прекарват последната си нощ заедно, се превъплъщават младите актьори Александър Евгениев и Ирина Митева.
„Предлагаме поредното различно заглавие и визия на нашата сцена. Залагаме на един млад екип“, заяви директорът на шуменския театър Димитър Димитров. Съвременна българска драматургия, съвременен прочит и продължаваме напред, категоричен бе той.
Постановката е дипломна работа на Максима Боева. Оценката на държавния й изпит в НАТФИЗ е отличен 5.50.
„Историята на Яворов и Лора ме вълнува много. Брилянтно написаният текст от Константин Илиев дава възможност на зрителя да се постави на мястото на тези хора. Да им съчувства, да разбере какъв е техният проблем, заяви преди премиерата на пиесата режисьорът. Нея лично я провокира манията да си вманиачен в друг човек. А това води до мазохизъм. Това е един от малкото текстове, които аз успях да усетя. Но не мога да кажа, че съм стигнал до някакво пълно превъплъщение. Това е невъзможно“, сподели Александър Евгениев, който влиза в образа на големия Яворов. Според актьора между персонажите има някакво наличие на любов, но тя е невъзможна. И е над битовата. Над естествената любов. Основна тема за актьора е една трескавост между поета и неговата любима Лора.
„Участвах в една великолепна партитура, поднесена от режисьора. И само така се стига до онова, което е нужно, заяви актрисата Ирина Митева. Беше интересно, вълнуващо, минахме през всички състояния на духа“, обобщи актрисата своето превъплъщение в сложния образ на Лора Каравелова. За темата „любов“ няма нито епоха, нито време, по думите й. За нас двамата е огромна чест да се опитаме да бъдем Яворов и Лора, сподели актрисата.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВход свободен! Хитови български филми и творци на сцената на Младежкия дом
Следваща статияМалчугани се запознаха с великото дело на Левски, пяха и рецитираха патриотични песни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here