дом Други Младежката олимпиада по информатика стартира

Младежката олимпиада по информатика стартира

0
ДЯЛ

Успешно стартира Четвъртата Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI). В момента по регламент информатиците от всички държави решават задачите в зали, които са под постоянна видеовръзка със съдиите, съобщиха организаторите.
Заради COVID – 19 състезанието тази година се провежда дистанционно. Символичен домакин на олимпиадата е Грузия, а всяка от 27-те държави участници e избрала място за представителния си тим, като за България това е град Шумен, Шуменски университет и школа А§Б.
Българският национален отбор се състои от 8 младежи – от София, Варна, Габрово, Плевен и Шумен, които във сряда, 2 септември, успешно проведоха тестване на компютрите и тестова сесия, на която се симулира спиране на тока.
В деня преди същинската надпревара младежите посетиха културните и историческите забележителности в област Шумен – като старта част на град Шумен, Плиска, Мадарския конник и Велики Преслав. Някои от информатиците разпуснаха и с приятелска игра на тенис.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКметът на Шумен и директори на детски градини и училища обсъдиха новата учебна година
Следваща статияПрезидентът пита службите: Защо бяха допуснати провокатори с опасни средства в „триъгълника на властта“?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here