дом Общество Младежи обучават възрастни на работа с компютри и смартфони

Младежи обучават възрастни на работа с компютри и смартфони

0
ДЯЛ

В периода на извънредни мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19, възрастните хора преживяха тежка изолация, която рефлектира на тяхното психично здраве. В тази връзка група младежи от Велики Преслав започват безплатен курс за възрастни хора от града. В рамките на срещите си с тях ще ги запознаят с възможностите на мобилните телефони и компютрите, съобщиха от Общинската администрация.
Участниците ще научат как да ползват предимствата на мобилния си телефон; как да правят, изпращат и получават снимки и видео от своите деца и внуци; как да търсят информация в интернет; как да работят с различни компютърни програми.
Курсът е пилотен. Целта е да се проучи как двете поколения могат да си взаимодействат и помагат. Планира се r издаване на малка книжка-ръководство в помощ на възрастните хора. За момента 9 човека се осмелиха да започнат обучение. В пълното съзнание за отговорността, която носим за тяхното здраве, в залата ще се спазват всички предписания за хигиена и дистанция между хората.
Проектът се реализира с подкрепата на програма “Европейски корпус за солидарност” на ЕС, с лаптопи дарени от Skyscanner.
Водещите на курса са Владимир Йорданов, Захари Минчев и Даниел Матеев.
Обучението се провежда всяка сряда от 08.30 до 09.30 часа в клубчето в Библиотеката.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияИздирват притежателя на изгубени над 500 лева
Следваща статияВалери Симеонов: Няма сбирщайнът на кръстовищата да решава съдбата на страната!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here