дом Общество Митрополит Йоан в Шумен: Не одобрявам намеците за съществуването на третия пол...

Митрополит Йоан в Шумен: Не одобрявам намеците за съществуването на третия пол и неговото признаване

0
ДЯЛ

„Не одобрявам намеците за съществуването на третия пол и неговото признаване. Не приемам и това, че
днес младите хора съжителстват без брак, или който с когото намери за добре, не създават семейства“. Това заяви Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. Той отслужи Божествена света литургия за светлия християнски празник Преображение в църквата „Възнесение Господне“ в Шумен. В богослужението участваха свещеници от Варна и Шумен.

За празника владиката донесе за поклонение чудотворна икона на Света Богородица – Всецарица, на гръцки език – Пантанаса. А стотици шуменци отдадоха почит към Божията майка и се помолиха за здраве и благоденствие.
„Преображение е важен празник. И повик към преобразяване на човека към добро, към снизхождение към ближния“, заяви в проповедта си, непосредствено до иконата дядо Йоан. Той припомни евенгелското събитие, когато Христос се преобразил пред трима свои ученици на планината Тавор. И така им показал Божественото си достойнство.
Архиереят направи прочит на днешния ден и общество, когато в света господстват агресията и религиозната неграмотност, заради което шестват грехът и лошите дела сред хората. Както и отдалечаването от Бога, за да бъде даден превес на материалното.
Митрополитът засегна и горещата тема днес – Африканската чума по свинете, когато има опасност да бъде унищожен отрасъла „Свиневъдство“.
Той отбеляза, че отправените упреци към свещенството, като представители на БПЦ понякога били основателни. А критиките били, че духовниците не са особено дейни и активни в някои отношения. Както и с коментари по актуални теми.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗадържаха двама младежи с наркотици, намериха дрога и в домовете им
Следваща статияТИР се запали на входа на Радко Димитриево

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here