дом Общество Министърът на финансите: Актуализация на бюджета, замразяване на чиновническите заплати, нови милиарди...

Министърът на финансите: Актуализация на бюджета, замразяване на чиновническите заплати, нови милиарди заем!

0
ДЯЛ
24shumen.com

Актуализация на бюджета за 2020 г. и изтегляне на държавен заем планира правителството. Това ще се случи още тази седмица, обяви пред Нова телевизия финансовият министър Владислав Горанов. Той обеща да се замразят чиновническите заплати и да не се раздават бонуси.
„Милиарди. Нали искате да харчите…“, заяви Горанов, попитан какъв ще е размерът на дълга, пише ClubZ.
По думите на финансовия министър мерките ще гарантират оцеляването на икономиката.
„Следващата седмица ще предложа първоначален вариант за актуализация на бюджета, свързан с възможността за осигуряване на повече финансиране на българския бюджет. Разбирайте поемане на дълг, за да имаме готовност когато пазарите дадат възможност за това нещо, ние да сме подготвени. Този милиард който ще добавим към Фонд „Безработица“ за съхраняването на заетостта, също трябва да намери място в сметките на държавата“, обясни Владислав Горанов.
Министърът посочи, че скоро търговските банки в България ще предложат мерки за отсрочване на банковите кредити.
По думите му как ще се развие кризата с коронавируса, зависи от това колко дълга и дълбока ще бъде тя.
„След като преодолеем последиците от заразата и се погрижим за живота и здравето на българските граждани, неминуeмо заради ограниченията, които налага пандемията, ще стигнем и до стопанска криза“, каза Горанов.
И добави:
„Засега предимно са страховете. Всички мерки, които се взеха в останалия свят, с който сме свързани, определено повлияват на бъдещето на всички сектори, които са свързани с експорт. Много малко сектори няма да бъдат директно засегнати“.
Този, който не вижда перспектива, да праща служителите си на борсата, де факто, коментира Горанов и добави: „Нали не очаквате, че бюджетът може да издържи да плаща всички заплати“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия8 са новите случаи с COVID-19 в страната
Следваща статияСлънчев понеделник

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here