дом Политика Местната коалиция ДБГ в битката за Шумен с листа от юристи, учители...

Местната коалиция ДБГ в битката за Шумен с листа от юристи, учители и общественици

1
ДЯЛ

Местната коалиция ДБГ (БНД, ЕНП, ССД, Глас народен и НДСВ) в Шумен влизат в предизборната битка с кандидат за кмет – Добромир Драев и пълна листа за общински съветници.
75% от листата е за представители от гражданската квота. Тя бе регистриране в Общинската избирателна комисия на 24 септември.
Това обявиха днес на пресконференция представителите на Коалицията от шест партии.
Критериите при подбора на кандидатите, които да бъдат поканени в листата са били основно висок професионализъм и добра експертиза в сферите, в които работят и гражданска активност и работа в полза на обществото.
Тридесет от всички 41 кандидати за общински съветници на коалицията са от гражданската квота. Тези 30 кандидати съставляват 75 процента от цялата листа. Кандидатът за кмет и водач на листата за общински съветници Добромир Драев също е представител на активните граждани – надпартийна кандидатура с доказана във времето обществена и социална ангажираност, съобщиха още от коалицията.
В листата има осем учители. На седмо място е Анелия Веждарова, учител във II Oсновно училище „Д-р Петър Берон“ – гр. Шумен, носител на Наградата „Неофит Рилски“, както и наградата на Топ новини за „Учител на годината“.
Двама са преподавателите от Шуменския университет – проф. Драгомир Марчев и гл.ас. Бисерка Йовчева, двама са и студентите от Шуменския университет – Николай Траянов и Юлия Дочева.
Представителите на сферата на образованието в нашата листа са ¼ от всички кандидати за общински съветници.
Лекарите в листата ни са признати професионалисти не само в рамките на Шуменска област, но и в цяла България – д-р Ивайло Петров – началник на отделението по неврология в „МБАЛ – Шумен“ АД, както и анестезиологът в ОАИЛ към „МБАЛ – Шумен“ АД д-р Димитър Димитров. В допълнение към дългогодишния опит и професионализъм на двамата специалисти е и новаторския им подход в лечението на някои пациенти.
Юристите, които са кандидати за общински съветници са четирима – Даниела Русева, Ася Аспарухова, Анатоли Дочев, Димитър Димитров.
Има представител на синдикатите /КНСБ/ в лицето на Радостин Павлов, на банките в лицето на директорката на „Инвестбанк“ АД – гр. Шумен Калина Маринова, на религията – в лицето на пастор Пламен Василев, инженери, икономисти, представители на бизнеса.
В сферата на културата дават своя активен принос и прославят града ни Роза Чанова, възпитала в любов към българския фолклор малки и големи танцьори, Диана Колева – преподавател по музика и актьорско майстоврство, учениците на която имат своите достойни изяви на сцените в България и чужбина, както и Иглика Тодорова, която освен учител е и прекрасен художник.
В листата присъстват и ангажирани със силна гражданска позиция – Валери Младенов, адвокат Анатоли Дочев, доктор Ивайло Петров, Бисерка Йовчева.
Работата в неправителствения сектор е отличителна черта на много от хората в листата – Добромир Драев в международна младежка организация; Даниела Русева в „Ротари клуб“ и сдружение „Нова българска драма“; Роза Чанова – в неправителствена организация, подкрепяща българския фолклор и други, заявяват още от коалицията.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВенцислав Венков, кандидат за кмет от БСП: Предлагаме на шуменци различен подход в управлението на града
Следваща статия8,3% безработица през август в Шуменско, отчитат от Бюрото по труда

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here