дом Общество Медицински университет-Варна ще отбележи Европейската нощ на учените 2020 с онлайн програма...

Медицински университет-Варна ще отбележи Европейската нощ на учените 2020 с онлайн програма в Шумен

0
ДЯЛ

На 27 ноември 2020 г. за седма година Медицински университет – Варна ще разкрие тайните на науката пред деца, ученици, студенти, учени и широката общественост по време на тазгодишното издание на Европейска нощ на учените. Това съобщиха от висшето учебно заведение. Всички събития тази година ще се проведат онлайн. Основната тема, около която са обединени всички инициативи през 2020 г., е „Науката преобразява животи“. Събитията, организирани от МУ-Варна тази година ще се проведат във Варна и филиалите в Шумен и Велико Търново. Разнообразната научна и забавна програма включва интересни и поучителни демонстрации за деца и ученици, научни дискусии, подходящи за широка публика, конкурси с награди за победителите, прожекции на филми, срещи с учени и изложби, разкриващи значението на научните постижения в ежедневието. Планирани са и предхождащи Европейската нощ на учените събития – демонстрации, дискусионни клубове и други творчески прояви, които ще покажат на младите хора различните роли на изследователите в обществото.
Събитието се осъществява в рамките на проект K-TRIO 4 „Researchers in the Knowledge Triangle“, по програма „Хоризонт 2020″, дейности „Мария Склодовска – Кюри“, като Медицински унивеситет – Варна участва като партньор в консорциум с координатор Софийски университет „Св. Климент Охридски“.
За да разберете колко вълнуваща и разнообразна може да бъде научната дейност ви очакваме да се включите онлайн в Европейска нощ на учените на 27 ноември 2020г.
Следете програмата за събитията тук: http://www.mu-varna.bg/BG/AboutUs/Pages/evropejska-nost-ucheni-2020.aspx
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияCOVID покоси тромпетист на Градския духов оркестър в Шумен
Следваща статияСемействата може да кандидатстват за детегледачка до 2023 година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here