дом Политика Мая Манолова в Шумен: За промяната са необходими обединени усилия

Мая Манолова в Шумен: За промяната са необходими обединени усилия

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Мерките на правителството в здравната и социалната сфера са неадекватни. Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ” Мая Манолова пред медиите в Шумен. Цялата подкрепа на Бойко Борисов за бизнеса се състои в 173 млн. лв. за малките фирми, а обещаха 1 млрд. лв. Обещаха 75 млн. лв., но нищо не стигна до хората, обещаха други 57 млн. лв. за средните фирми, очевидно същите, но никой не получи от тях. Сега 57 млн. лв. са пренасочени за фиксираните разходи на затворените фирми, но и от тях никой не е получил, каза още Манолова. В Шумен са одобрени за подпомагане 336 души, а в Нови пазар – 36 души, но няма яснота колко от тях са получили пари, допълни тя.
Безхаберието в пилеенето на народните пари трябва да бъде спряно. Видяхме множество обекти, които изглеждат като картичка и са хубави, но не работят. Например, помпената станция, която трябва да обслужва част от Шумен, но в момента не функционира, подчерта Манолова.
Държавните фирми „Монтажи” и „Автомагистрали” ще са първите, които ще бъдат ревизирани след като влезем в Народното събрание, декларира лидерът на „Изправи се.БГ”. Днес тя посети яз. „Дибич”, който беше източен заради ремонт и рибата в него измря.
Темата с безводието е приоритет за Мая Манолова. Качеството и цената на водата е тема, с която се e занимавала като национален омбудсман, и която ще пренесе в Народното събрание. Манолова отбеляза, че нивото на яз. „Тича” се е покачило, но много скоро отново ще намалее, защото малките ВЕЦ-ове работят на пълна пара.
Не е по силите на нито една партия да се справи самостоятелно със стройната система на ГЕРБ за кражба на гласовете на българските граждани, каза Манолова. Нужни са обединени усилия на всички, които искат промяна. „Изправи се.БГ” води разговори с партията на Слави Трифонов и „Демократична България” за паралелно броене на гласовете. Целта е да излезем с резултати преди „Информационно обслужване” на Михаил Константинов, каза Манолова.Тя допълни, че ще предложи пакт за почтеност на социологическите фирми в деня на изборите. Днес „Изправи се.БГ” са внесли предложение за промени в Изборния кодекс, с които да се създаде 32 МИР за българите в чужбина, така че да се гарантира конституционното им право на глас.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕдна жертва на COVID-19 в Шуменско
Следваща статияИкономическа комисия подкрепи предложението за освобождаване на директора на ТВ „Шумен“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here