дом Култура Марио Егов: Всичко в българския фолклор си има точното място и време,...

Марио Егов: Всичко в българския фолклор си има точното място и време, символика и смисъл

0
ДЯЛ
24shumen.com

Всичко в българския фолклор си има точното място и време, символика и смисъл, казва Марио Егов, главен художествен ръководител на Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“.

24shumen.com

Танцьорите и певците от ансамбъла бяха специални гости на шуменци в Деня на независимостта на България. В празничния концерт бяха представени смесени и еднородни танци, солово и ансамблово пеене. Жителите и гостите на града имаха възможност да се насладят на багри, ритми и напеви от Северна България, Тракия и Странджа.
24shumen.com

„Едва ли има българин, който не усеща вълнението на празника и поне за миг не го жегне онова особено чувство на патриотизъм. Днес трябва да се радваме на свободата си от цялото си сърце, защото тя не ни е дадена даром. Българският фолклор стои здраво в основата на нашата идентичност и усещането за сила, за свободен дух, за независима воля извира от българската традиция, било то в музикалния или песенния, традицонен или обреден фолклор. В българския фолклор няма нищо случайно и, за мен, народната мъдрост носи изключително много знание“, каза още Марио Егов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВажността на мобилната съвместимост за казино сайтовете
Следваща статияОбщина Смядово се включи в Националния конкурс „Нестле за Живей Активно! 2020“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here