дом Култура Малките таланти на хор „Бодра песен“ с участие в международен фестивал

Малките таланти на хор „Бодра песен“ с участие в международен фестивал

0
ДЯЛ

От 5 до 9 юни младшият състав на детския хор „Бодра песен“ ще вземе участие в деветото издание на Международния хоров фестивал „Черноморски звуци“ в Балчик.
Малките хористи от „Бодра песен“ ще се представят със самостоятелна програма на 5 юни от 15.00 часа и ще участват в концертите под надслов „С песен приятели“. Шуменският състав ще се включи и в гала-концерта на 8 юни от 18.30 ч.
Фестивалът се провежда под патронажа на Министерството на културата и на кмета на община Балчик Николай Ангелов. Всички концерти ще могат да се гледат в реално време на страницата на фестивала: chernomorskizvutsi.com.
Екипът на Сдружение „Музикален свят-Балчик“ всяка година се стреми да надгражда форума с нови инициативи, в които нашите малки певци ще участват:
– За първи път ще се проведе работилница за „Вокални групи“, в която ще се работи песента „Бре Петрунко“от Емил Струнджев –ръководител на ателието и автор на аранжимента. В работилницата ще се включат деца и младежи от София, Шумен, Добрич и Балчик.
– Децата от Шумен ще участват и в хоровата работилница с всички хорови колективи (15 формации от 7 държави – България, Естония, Чехия, Финландия, Италия, Украйна и Македония), ръководена от артистичния директор на фестивала Валентина Георгиева. Тя ще подготви за гала-концерта Химна на фестивала „Sing a song“ с автор Ambroz Copi.
За втори път ще се състои изнесен концерт извън Балчик. На 7-ми юни в 18.00 часа в Огледалната зала „Нели Божкова“ на град Добрич хор „Бодра песен“ е поканен да представи България в концерта, в който ще вземат участие и:
– Мъжки хор „Male Voice Choir Jussit“, Seinajoki, Финландия, Диригент Juha Holma;
– Детски хор „The Pilsen children’s choir“, Пилзен, Република Чехия, Диригент Bedřiška Koželuhová;
– Смесен хор „K.O.O.R.“, Талин, Естония, Диригент Raul Talmar.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЖените в Шуменско живеят средно 6 години по-дълго от мъжете
Следваща статия5 юни: Обявяват началното класиране за първокласниците в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here