дом Общество Макарони и ориз са първите дарени продукти в кампанията „Купи и сподели“

Макарони и ориз са първите дарени продукти в кампанията „Купи и сподели“

0
ДЯЛ

Пакет макарони и ориз са първите дарени продукти в инициативата „Купи и сподели“ в Шумен. Покупката е на мъж, който нямал търпение и се включил в кампанията преди официалния старт. Той бе даден днес в 11.00 часа от омбудсмана на Шумен Иван Капралов. От щандовете на BulMag в City center той закупи пълният пакет продукти – олио, захар, брашно, макарони, леща, боб, консерва, бисквити или сухи пасти и шоколад. Всичко на стойност 15.93 стотинки.
За втора поредна година инициативата „Купи и сподели“ обхваща 13 търговски обекта в Шумен, Варна, Търговище и Дулово. За цялата страна тяхната бройка е 35, като 7 от тях са в Шумен.
Акцията „Купи и сподели“ е част от четвъртата национална кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. Кампанията се провежда под патронажа на националния омбудсман Мая Манолова.
Инициативата е насочена към подпомагане на възрастните хора, които остават извън определения от правителството регламент за получаване на великденски надбавки.
В благотворителната акция през тази година в Шумен и Варна ще се включат над 50 деца, членове на Организацията на Българските скаути. Те ще дежурят в почивните дни през следващите две седмици в магазини в Шумен и Варана. Тяхната задача е да разясняват целите на инициативата и да подпомагат гражданите, които искат да дарят хранителни продукти.
Тази година инициативата в Шумен се реализира с финансовата подкрепа на фирмите „Фикосота“, „Телепол“, „Херти“ и „Ал&Ко“.
Списъци с нуждаещите се от подпомагане пенсионери в Шумен има при омбудсмана на града. Пенсионерсите клубове също посочват възрастни хора за подпомагане. Пакети с хранителни продукти за Великден ще получат и хора включени в Социалния патронаж.
През миналата година 400 души в Шумен са получили пакети с храна. Тогава всеки от тях е бил на стойност 21 лева.

Желаещите да се включат в благотворителната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ могат да дарят и парични средства, които се обръщат във ваучери за храна на стойност 20 лева. Ваучерите ще се раздават по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ, които ще бъдат качени на сайта на омбудсмана, на Българския червен кръст и разлепени в централните пощенски клонове в населените места. Притежателите на талоните ще имат възможност да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна.
За три години в предишните издания на инициативата са събрани 1 500 000 лв., с които 75 000 пенсионери са зарадвани с ваучери, а хиляди други – с хранителни пакети.
Тази година кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ отново набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на инициативата, като титуляр е Българският червен кръст (БЧК):
IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Може да правите online дарения от България и чужбина на сайта на БЧК -www.redcross.bg
Или със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС
Важно уточнение е, че при попълване на платежно нареждане всеки може да посочи точно за коя община иска да направи дарението и така преведените от него средства по сметката ще отидат при пенсионери от предпочитаното населено място.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияТреньорът по щанги Иван Лечев е предложен за званието „Почетен гражданин на Шумен“
Следваща статияШуменка си счупи стъпалото на потрошена стълба, осъди Общината

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here