дом Други Мадара не внася в общинския бюджет два пъти повече средства, отколкото получава

Мадара не внася в общинския бюджет два пъти повече средства, отколкото получава

0
ДЯЛ
Снимка: Иван Иванов

Твърдението на кмета на Мадара, че селото внася в общинския бюджет два пъти повече средства, отколкото получава от него, изказано в резултат на обсъждането на бюджетите на селата от община Шумен за 2021 г., започнало тази седмица, не отговаря на истината, показа проверка на 24shumen.com.
Па думите но кмета, в проекта за бюджет на Община Шумен за 2021 г. са предвидени 70 700 лв. разходи за с. Мадара – за осветление, ремонт на улици, озеленяване, чистота и култура. За сметосъбиране са планирани 52 000 лв., за озеленяване – 1300 лв., за текущ ремонт на улици – 11 000 лв., за осветление – 6000 лв. Отделно ще бъдат изразходвани 26 228 лв. за заплати на кмет и гл. специалист, които идват от държавата. В цитираните от кмета числа липсват някои средства. Отсъства сумата, с която общинският бюджет дофинансира 4 маломерни паралелки в ОУ „Панайот Волов”-Мадара. За учебната 2020/2021 г. за тази цел са гласувани 13 457 лв. В капиталовата програма са предвидени и средства за изработване на ПУП за разширение на гробището на с. Мадара, както и за обезщетения на собствениците на земи, които ще бъдат изкупени в тази връзка.
95 009 лв. са местните приходи на с. Мадара за една бюджетна година. Това стана ясно от отговор на общинската администрация на питане, отправено от общинския съветник Добромир Драев преди януарското заседание на Общинския съвет. Приходите от наеми на имоти и аренда на земеделски земи са 36 512 лв., от такса „Битови отпадъци” (ТБО) са събрани 27 168 лв., от данък върху превозните средства – 20 533 лв., от данък върху недвижимите имоти – 7 573 лв., от такси за административни услуги – 2788 лв., от туристически данък – 434 лв. Поради естеството им, приходите от ТБО, данък сгради и данък МПС намаляват всяка година.
Бюджетите на селата в община Шумен ще бъдат утвърдени от Общинския съвет в края на февруари.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРемонтират Здравната служба в Никола Козлево
Следваща статияПоставят паметници на Хачо Бояджиев и Иван Абаджиев в Нови пазар
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here